Triumfbågen, Paris
bali_rice_terrace-1-4
bali_rice_terrace-1
dreambeach_lembongan-1-5
Balinese_dance-1


”Dansa” in våren?

2015-03-18

Här uppe i Norrbotten vid denna tidpunkt så bli alla glada över att det äntligen vänder. Ljuset kommer. Men en stor del av vardagen är det fortfarande den gråa färgen som har övertag. Man får samma känsla som jag fick när jag var i Murmansk. Betong, molnig, grått, bittert… Listan kan göras lång.

Men plötsligt slår det till och vädret vänder. Vårkänslorna och energin kommer tillbaka, människor vallfärdar till isvägen. Korvgrillning, våfflor och kaffe är det ända som gäller.

 Processed with VSCOcam with a1 preset Processed with VSCOcam with a1 preset Processed with VSCOcam with a1 preset photowalk3_2 photowalk5_2 savoy_lulea Processed with VSCOcam with 4 preset

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

När det är helg så måste man ha musik!

2015-03-07

The Beach Boys är numera ett fenomen, gjorde en snabb sökning på Amazon och fick 378 träffar på album (alltifrån covers till karaoke-cd…)

The Beach Boys have sold in excess of 100 million records worldwide, making them one of the world’s best-selling bands of all time and are listed at number 12 on Rolling Stone magazine’s 2004 list of the ”100 Greatest Artists of All Time”.

Kan verkligen tänka mig det! troligtvis mer! efter man hört denna fantastiska sång så vill man bara ha mer och mer!!! Så beta igenom alla deras guldkorn och öppna en kall dryck!

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Paris *återblick*

2015-03-06
Triumfbågen, Paris

Med tanke på att man är kass på att hålla databaser vid liv och inte kan bestämma hur hemsidan ska se ut så är det mycket material som försvinner och måste få liv igen.

Resan till Paris var oerhört uppskattad och har ni inte besökt denna (tyvärr dyra) stad så måste detta bokas in. Ni behöver inte oror er att det inte finns något att göra. Innan resan så hade vi läst/beställt böcker/scannat av bekanta som varit där på saker man ska se och göra. Listan blev lång och när vi väl var där så var det lika bra att skrota dessa då var man än gick så fanns det något intressant. Självklart är det bra att ha några mål/besök inbokad men ta dagarna som dom kommer är nog den bästa lösningen.

Det har inte blivit tagen en ändå bild på hela veckan!! Så oerhört tråkig vardag har det varit, grått, slaskigt. Idag skiner solen, värmen är på väg och blåsten verkar vara någon annanstans! Får se ifall man uppleva detta efter jobbet.

Paris-9873 Paris-3526 Paris-3511 Paris-0408 Paris-0402 Paris-0288

Kommer att sitta med Paris-bilderna under helgen ifall tid finns.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Musikens Makt *återblick*

2015-03-02

All heder till alla som jobbar med denna gratisfestival som tagit staden Luleå med storm. Gänget bakom Pancakelady har alltid haft ambitionen att leverera bra musik och en trevlig/mysig känsla för alla. Inga dyra biljettpriser, detta ska vara en festival där alkoholen får stanna hemma och här ska man bara ha det bra!

Detta är gamla bilder från tidigare festival. P.g.a att jag förstörde i stort sett alla gamla inlägg när jag höll på med databasen som jag inte kunde rädda.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Teknik är häftigt!

2015-02-26

Alltid bra att företag har en vision och att utvecklingen går framåt! Vad skulle man göra utan tekniken idag? Brukar tänka på alla filmer man såg när man var mindre som utspelade sig kring 2000-talet då var det flygande bilar, hoverboard m.m. som gällde. Detta verkar fortfarande vara lång tid innan vi kan lägga vantarna på dessa saker.

Men för min del verkar det bli en beställning av Hand gesture for dummies! Sa#an i gatan vad dom viftade med händerna! Men framtiden är ju spännande……

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Luleåkalaset *återblick*

2015-02-26

En levande stad är ju alltid rolig att bo i! Det är väldigt tråkigt att det blir svårare och svårare att få ihop alla stadsfestivaler runt om i Sverige. Stadsfestivalerna blir mindre och utbudet tunnare. Tycker att Luleå har gjort en bra lösning då man satsar på det lokala och försöker få folket att besöka kärnan i stan istället för att höja biljettpriset som bara skapar irritation.

Detta är gamla bilder från tidigare festival. P.g.a att jag förstörde i stort sett alla gamla inlägg när jag höll på med databasen som jag inte kunde rädda.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Bästa montaget jag sett! *NOVA Gaming*

2015-02-19

Utöver fotograferingen så tycker jag om att sitta och spela på ”dumburken”. NOVA Gaming är enligt mig det absolut toppskicket när man kommer till gaming. Deras montage är alltid kul att se men detta är nog det bästa jag sett. He#vetes så duktig!

Battlefield 4 och Guild Wars 2 är spel som fortfarande genererar många speltimmar, båda är fantastiska. Battlefield hade oerhörda problem vid lansering och först nästan en år senare så är allt som det ska. Ni som inte spelat BF4 efter problem-tiden. Testa! det är ett helt nytt spel.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

”Face Everything And Rise” – Veckans Låt

2015-02-18

Hade glömt bort Papa Roach då deras nya platta plötsligt kommer fram på mitt Google Music-konto. Lyssnade igenom plattan snabbt och fick en bra känsla av denna. Tippar på att den kommer växa ju mer man lyssnar på den.

Merparten av musiken man lyssnat på den senare tiden har varit mer lounge musik så får det bli singeln av Papa Roach nya platta.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Khlong Phlu, Koh Chang | Thailand *bildbomb*

2015-02-11

”Det lilla gömda lekparken”. När vi var på Koh Chang så läste man på alla forum och reseböcker att ett besök på Khlong Phlu är starkt rekommenderat. Det ligger lite avsides men man kunde åka taxi till ett naturreservat och sedan bege sig ut en 15-30 minuters promenad in i djungeln. Då man plötsligt kom fram till en liten lagun men en liten badplats och ett vattenfall. Av vad man såg och träffade så vad det mycket uppskattat för barnen.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Hard working lady

2015-02-10
bali_rice_terrace-1-4

Man blir imponerad över hur människorna överlever i länder som har det svårare än vi är i ”stabila” Sverige. Vi sitter ofta och klagar över hur mycket vi behöver jobba, ”att gå in i väggen” blev ett väldigt vanligt begrepp för ett antal år sedan.

Undrar över hur t.ex arbetarna i Bali har det? Ställde frågan till våran guide och han påpekade att man kunde vara anställd i ett företag (vet inte ifall han menade statliga bolag, tippar dock på det) eller köra ”eget”. Man har 8 timmars arbetsdag och man börjar oftast mellan 8 och 10 på morgonen. Det finns oftast bra avtal mellan arbetsgivare och anställd.

När man kommer till alla dessa personer som kör eget så är det väldigt annorlunda. 40 timmar i veckan kommer aldrig på tal här, 2-3 gånger så mycket är väldigt vanligt. Lönen är betydligt lägre och inga avtal finns inte. Dock är det en väldigt stor historia bakom och det är oftast väldigt många generationer som ägt marken och det är verkligen deras ögonsten.

Dessa risfält som vi besökte var enorma och 3 gånger per år så ”hyvlar” man ner all och sår om allt och börjar om från början så detta verkar vara en never ending story. Oerhört imponerad över hur orken och stoltheten hos dessa människor. 

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Svartvitt eller färg?

2015-02-09
Processed with VSCOcam with 4 preset

Nu tillbaka till rutinerna efter resan och som vanligt är det en hel del material jag ska gå igenom. Denna bild från det största risterassen i Bali kan jag inte bestämma mig ifall den ska vara i färg eller svartvitt?

Ideér?

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Populär på 500px, Rice Terrace, Bali

2015-02-07
bali_rice_terrace-1

Nu har man landat i Sverige och befinner mig i böle för stunden då katten måste ju få hem också. Det har inte blivit många timmar sömn under flygresan så skallen är en degklump som heter duga.

Tog med mig den bärbara datorn och skulle försöka gå igenom lite bilder. La ihop en panoramabild över ett av risfälten som vi besökte och laddade upp den till 500px där den blev populär väldigt fort. Grymt kul!

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Framtida kontor?

2015-02-05
dreambeach_lembongan-1-5

Alltid när en resa är på väg att ta slut så går tankarna -”Här vill man ju stanna, inte vill jag åka hem”, så är det även denna gång. Denna ö är så fantastiskt, människorna och omgivningen är verkligen tipptopp. Trodde dock att det skulle vara lite billigare. Men det finns ju alltid något för alla plånböcker.

Nästa vända hit så kommer vi nog bosätta oss ute på ön Lembongan under en veckas till (där denna bild är tagen) för att se vad ön har att erbjuda då vi bara var där ett par timmar.

Har så otroligt mycket material att gå igenom och det kommer bli en fröjd att sitta och gå igenom dessa. En annan sak, ska ni resa til Bali (rekommenderar det starkt) så är Sanur ett väldigt bra ställa att ha som bas. Många boende tycker desamma. Här har ni mer det ”lokala” även om hotell, försäljare har sin plats. Kuta som är det riktiga ”partystället” avråder dom flesta. På västra sidan finns det även en del fina stället men som sagt Sanur är väldigt bra då det är en av knytpunkterna till dom andra öarna runt omkring.

Hur känner ni när resan är på väg att ta slut? 

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Helt min humor!

2015-02-05
wpid-wp-1423108208234.jpeg

Sara frågande om jag ville ha en glass. Självklart ville jag det och efterfrågade en med choklad i.
Detta kom hon tillbaka med, helt rätt humor för mig! Älskar den där människan!

Continue reading
016