bali_sanur_sunrise-1
fuji_vs_nikon


Golden Sunrise | Sanur, Bali

2015-01-25
bali_sanur_sunrise-1

Vi klev upp innan tuppen och tänkte att detta blir ju perfekt, soluppgången och vi får vara ensamma på stranden. Ack så fel man hade. Var mer folk där än vad det brukar vara mitt på dagen.

Det är så extremt vackert här på Bali och jag rekommenderar er alla att packa väskan och boka en resa hit! Klockan är nog vid 05:00 på morgonen i Sverige.

Vi har nu kollat upp en del äventyr som vi ska ta oss an under denna resa. Mer om detta kommer senare.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Segara Village Hotel @ night

2015-01-24
Processed with VSCOcam

Nu har man vaknat upp och märker vilket fantastiskt ställe man har hamnat på! När vi kom hit så var det bäcksvart ute så jag gav mig ut och fotograferade hotellet kvällstid då Sara var väldigt trött efter 21 timmars flygresa. 30 grader varmt har vi nu idag och det kommer en liten regnskur så vi passar på att få lite mat i magen.

Då jag fått många frågor om att lägga upp mycket bilder så kommer jag försöka lägga upp så mycket man kan ifall man får lite dötid över.

Processed with VSCOcam with a1 preset Processed with VSCOcam Processed with VSCOcam with kk1 preset Processed with VSCOcam with kk1 preset Processed with VSCOcam with kk1 preset Processed with VSCOcam with kk1 preset Processed with VSCOcam with kk1 preset Processed with VSCOcam

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Nu är vi halvvägs till bali!

2015-01-22
Processed with VSCOcam with c1 preset

Klockan är just nu lite över midnatt (lokal tid) och vi sitter just nu bredvid något spelrum för barnen och en avdelning med massa Mac-datorer som står uppställda här på Doha International Airport. vi har någon timme kvar till vårat plan går vidare till slutdestinationen Bali.

Sjukt smidig flygresa utan turbulens och passade på att se Denzel Washingtons nya film The Equlizer. Bra action ger den 4 solar av 5 i betyg. Rekommenderas. Det var dock ett moment under resan som var mindre trevligt. En av dom mindre passagerarna hade tydligen installerat ett inbrottslarm som inte kunde stängas av. Som tur var så var det en bit ifrån oss på planet. Annars vet de tusan vad man gjort.

Det här är den 7 gången (om man räknar tur och retur resor) som vi är på flygplatsen i Doha och vi har nu hamnat på en helt ny terminal. Grymt fräscht är allt och man ser verkligen att man vill visa att det finns pengar i detta land.

Här kommer lite bilder av början på våg resa till Bali.

Processed with VSCOcam with c6 presetProcessed with VSCOcam with a5 presetProcessed with VSCOcam with h3 preset Processed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with lv01 presetProcessed with VSCOcam with j5 preset

Fråga mig inte vad denna nalle om det är någon installation av någon konstnär eller vad det nu är??

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Denna väntan….

2015-01-22
Processed with VSCOcam with a2 preset

Trodde man skulle slippa detta den här resan, men ack vad fel jag hade. Norwegian gör det igen, än så länge är det fortfarande ganska bra med tid på Arlanda.

Det är på Arlanda man har stora problem med snöröjning och det har varit stora fördröjningar samt anvisningar.

Måste ha varit lite allvarligare ifall en avvisning påverkar flygtrafiken.

image

Måste ändå säga att jag är imponerad över hastigheten på Norwegians flyg :mrgreen:

Häftigt att kunna skriva blogginlägg på en massa meters höjd.

YouTube, instagram flyter på som vanligt.

Försening 45 min från Luleå än så länge. Men kan inte riktigt slappna av förrän man befinner sig nere i Stockholm.

Continue reading

Det är inte alltid ängarna är gröna och alla har det bra!

2015-01-21
BK5A1488

Vi reser som aldrig förr och många av oss har kanske fått lite mer pengar i plånboken. Men det betyder inte att platserna som vi åker till får det bättre. Oftast är det väldigt prispressat och väldigt stor konkurrens. Vi får fantastiska upplevelser och befolkningen i dessa länder får jobba rumpan av sig.

När man är ute och reser så kommer man från en väldigt ”skyddad” land med hög standard.

Vi reser ofta till ställen där hela områden har rasat samman, vi bor i hyddor, vi blir lyckliga av rum/hus som inte är isolerade (inte säkert att det finns elektricitet). Sjukvården kanske är under all kritik men fortfarande går vi med ett leende på läpparna. Så länge vi har värmen, stranden och badet så är vi nöjda.

Tänk att bo permanent i dessa ställen som kanske inte har en väg, butiker, sjukvård, skyddssystem som räddar människor som faller utanför systemet. Då tror jag inte man har detta leende längre.

När jag reser och kommer till ett ställe där man inte behöva känna en ”oro”, alla är extremt trevliga och tycker att det är kul att personer från andra ställen vill komma och hälsa på. Blir jag otroligt imponerad över hur man hanterar sin vardag. Är det bara för syns skull? Säkert! men det finns alltid den där genuina känslan även om man bor i ett land som saknar mycket som vi ser är självklara.

Om man pratar för sig själv så brukar jag försöka att ”dricksa” en större del då det fortfarande brukar vara mindre summor. Är det rätt eller fel det vet jag inte? Tänkt tanken flera gånger vad skulle man göra ifall man skulle vara gräsligt rik? En sak är säker att man skulle absolut hjälpa till, bygga sjukhus m.m. för vad skulle livet vara utan resor? Väldigt tråkigt och skulle områdena som vi vill resa till vara förstörda så finns det inte så mycket att göra……..

Nu är det inte bara Thailand utan större delen av världen som folk från väst reser till.

BK5A1489

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Bang Bao Bay, Thailand *Bildbomb*

2015-01-20

Vi reste till Koh Chang i Thailand förra våren och det var första gången för mig att komma till ett tropiskt semesterställe (annars har det bara varit Hong Kong). Blev överraskad över hur trevligt och underbart det var att finna värmen och bara strosa omkring bland alla extremt trevliga människor. Inte alls den här hetsen över att man skulle handa, eller -”cheap massage…. come here, i haz it are….” . 

Men längst ut på ön där dom flesta dyk-turer gick ifrån (Bang Bao Bay) då kunde man fortsätta en bit till och plötsligt hitta ett ställe där klockan inte ännu var uppfunnen, reggaemusik från högtalarna i barerna som låg längs den fina stranden.

Detta var första gången jag badade i havet som var lika varmt som när man duschar. Måste ha varit ca 35-40 grader varmt. Fantastiskt dock inte det minsta svalkande.

Ska ni besöka Koh Chang så är detta och fiskbyn Bang Bao Village verkligen ett måste!!

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Behind the scene, Musikvideo-inspelning.

2015-01-20

Luleå-bandet Beneath My Feet spelade in en video till deras låt The Color Of A Thousand Sunsets för ett tag sedan. Passade på att ta med kameran och brände av lite bilder under denna dag. Grymt kul att se hur dessa enstaka klipp sedan bildar en hel video. Vi har så många väldigt begåvade personer i (dagens väldigt kalla Norrbotten).

Med tanke på att mycket material försvann när jag gjorde om hemsidan så kommer mycket gammalt material upp igen. Om mindre än 24 timmar nu så kommer jag befinna mig på varmare breddgrader och resefebern har verkligen gjort sig påmind.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Clarion Sense Hotell, Luleå

2015-01-19

Ska man ta en fika, kaffe, öl eller bara umgås ute på stan så tycker jag absolut att Clarion Sense är det bästa alternativet i stan.

Bra läge, många sittplaser och ett skönt ställe att ”hänga” på. Det är verkligen ditt sekundära vardagsrum som dom gärna vill leverera.

OM CLARION HOTEL SENSE

Visst är det alldeles nybyggt i mesta möjliga cityläge, 9 våningar högt, 4-stjärnigt, tip top-modernt och allt det där som är så roligt att prata om. Men det är inte bara det. Vårt mål är att fånga de bästa möjliga mötena. Med blick för människa, miljö och möjligheter.

FAKTA OM CLARION HOTEL SENSE, LULEÅ

– Nybyggt, toppmodernt, 9-vånigt, 4-stjärnigt
– Internationell prägel och atmosfär med miljöfokus
– Restaurang och Sky Bar med panoramautsikt
– Fem olika rumskategorier, handikappanpassade alternativ
– Bästa möjliga cityläge
– För konferens, affärsresa, nöjesresa, umgänge, avkoppling
– Lobbybar med livemusik kvällstid
– Unik fotokonst som standard i samtliga rum
– Konferenskapacitet för 800 samtidiga gäster
– Spa, gym, pool, årstidsbastu, relax,

Då det är en helt ny hemsida så var det en hel del material som försvann, därav dessa gamla inlägg.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Klubbviken, Luleå skärgård

2015-01-18

När sommaren kommer till stan så brukar den vara kort och intensivt så det gäller ta vara på den tid då det går att bad och sola i stan.

Det sägs att Luleå-, Kalix- och Stockholm.skärgård hör till Europas finaste.  Kan tänka mig det, var fantastisk på dom ställer jag varit på i dessa skärgårdar.
Rekommenderas absolut ett besök på klubbviken, enkel och billig transport via båt-trafiken som Luleå kommun driftar.

Då det är en helt ny hemsida så var det en hel del material som försvann, därav dessa gamla inlägg.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Harmoni och vinter går hand i hand

2015-01-18
wpid-wp-1421512914546.jpeg

Nu är det inte många dagar kvar till man sitter på ett flygplan till varmare breddgrader.

Då vi har en liten pälsklädd bäbis i hemmet så kollade vi ifall Saras mamma kunde ta hand om den lilla. Så vi befinner oss just nu i Böle (vid piteå). Lugnet och tystnaden är något som är så oerhört behagligt då man till vardags bor vid en dom mer trafikerade vägar i Luleå, där oljud och väsen är på den dagliga agendan.

image

image

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Ngong Ping, Hong Kong *bildbomb*

2015-01-17

Att Hong Kong är ett ställe som ligger väldigt bra hos mig är nog inte så svårt att inse vid det här laget. Ngong Ping 360 är ett ställe där man via linbana ta sig upp mot berget där den största Buddha-statyn i Hong Kong finns. Väldigt populärt ställa både för turister och invånare.

När vi kom fram så såg vi att man kunde välja två olika ”paket” ena var Crystal Cabin det måste vi ju ha! När vi väl kom fram så märke vi ju att golvet var genomskinligt. Satan i gatan vad det pirrade i magen då man åkte över djupa raviner och väldigt höga toppar.

Här kommer en bildserie från vårat besök i Ngong!

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

 Sedan att det var stället där Damen frågade ifall vi kunde gå vidare till nästa steg i förhållandet gör ju det här stället ännu mer speciellt för mig. 

Continue reading

Den sista byn! *bildbomb*

2015-01-16

Inför resan till Hong kong läste vi att ett besök i Shek-O var ett måste. Längst ut på den sydöstra delen av Hong Kong-ön så finner man tydligen den sista ”byn” hela ön.

På vägen dit så hade vi lite problem med att hitta hur vi skulle ta oss dit. En äldre man som satt och spelade musik på busstationen som vi var på kom fram till oss och undrade ifall han kunde hjälpa till.

Efter ett litet tag kommer han tillbaka och hade informerat en busschaufför var vi ville kliva av. En 30 minuter färd i en buss som tog 10 personer så kom vi fram till första delstoppet. Chauffören försökte informera oss med gester att vi skulle invänta en till buss som skulle ta oss till våran slutdestination.

Man fick en mycket trevlig känsla när vi kom fram, Fina stränder, väldigt enkla butiker/restauranger (man kunde sätta sig på en trälåda, en presenning som tak och beställa en kall öl och äta ris med händerna) och små smala gator.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Varmare breddgrader…..

2015-01-15
Processed with VSCOcam with b3 preset

Nu kan man säga att nästa vecka så åker man till varmare breddgrader och slipper denna gråa vardag som pågår i Norrbotten/Luleå.

Bali (dit vi ska) har alltid varit ett resemål som man bara har drömt om men nu är det äntligen dags att bocka av detta ställe på kartan!

Processed with VSCOcam with b3 preset

Kollade vädret i förrgår när det var så jäkla kallt här. Det var 64 graders skillnad på temperaturen. Hotellet och stället (Sanur) som vi kommer bo på verkar vara ett av ställen som besökare i bali/indonesien tyckt bäst om.

Hotellet som vi valt är ett nytt hotell som man verkar vara väldigt nöjd med. Nu har jag bara sett bilder men det verkar som att det kommer bli det bästa hotell jag bott på (uppdatering kommer).

gallery_indonesia-bali-sanur-beach-segara-village-hotel__0264683 gallery_indonesia-bali-sanur-beach-segara-village-hotel_beach_0264680_1411110307 gallery_indonesia-bali-sanur-beach-segara-village-hotel_pool_0264678

Det är så skönt att man har en partner som vill resa och se världen, man har alltid något att se fram emot!
Vi har redan börjat kolla på nästa resa och Tokyo, Kyoto, Sydamerika, Dominikanska republiken är några av ställerna som det lutar åt.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Kåbdalis ’14

2015-01-14

Detta är andra stället här i norrbotten som alla borde ha besökt ifall man bor här uppe. Så var det inte i mitt fall och såg fram emot när vi bestämmde att ha våran kick-off med jobbet här.

Även om skidorna fick vara hemma så var det inte fy skam att sätta sig i snöbacken, lyssna på musik, snacka skit och några kalla i handen.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading
014