bali_rice_terrace-1-4
bali_rice_terrace-1
dreambeach_lembongan-1-5
Balinese_dance-1
bali_sanur_sunrise-1


Teknik är häftigt!

2015-02-26

Alltid bra att företag har en vision och att utvecklingen går framåt! Vad skulle man göra utan tekniken idag? Brukar tänka på alla filmer man såg när man var mindre som utspelade sig kring 2000-talet då var det flygande bilar, hoverboard m.m. som gällde. Detta verkar fortfarande vara lång tid innan vi kan lägga vantarna på dessa saker.

Men för min del verkar det bli en beställning av Hand gesture for dummies! Sa#an i gatan vad dom viftade med händerna! Men framtiden är ju spännande……

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Luleåkalaset *återblick*

2015-02-26

En levande stad är ju alltid rolig att bo i! Det är väldigt tråkigt att det blir svårare och svårare att få ihop alla stadsfestivaler runt om i Sverige. Stadsfestivalerna blir mindre och utbudet tunnare. Tycker att Luleå har gjort en bra lösning då man satsar på det lokala och försöker få folket att besöka kärnan i stan istället för att höja biljettpriset som bara skapar irritation.

Detta är gamla bilder från tidigare festival. P.g.a att jag förstörde i stort sett alla gamla inlägg när jag höll på med databasen som jag inte kunde rädda.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Bästa montaget jag sett! *NOVA Gaming*

2015-02-19

Utöver fotograferingen så tycker jag om att sitta och spela på ”dumburken”. NOVA Gaming är enligt mig det absolut toppskicket när man kommer till gaming. Deras montage är alltid kul att se men detta är nog det bästa jag sett. He#vetes så duktig!

Battlefield 4 och Guild Wars 2 är spel som fortfarande genererar många speltimmar, båda är fantastiska. Battlefield hade oerhörda problem vid lansering och först nästan en år senare så är allt som det ska. Ni som inte spelat BF4 efter problem-tiden. Testa! det är ett helt nytt spel.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

”Face Everything And Rise” – Veckans Låt

2015-02-18

Hade glömt bort Papa Roach då deras nya platta plötsligt kommer fram på mitt Google Music-konto. Lyssnade igenom plattan snabbt och fick en bra känsla av denna. Tippar på att den kommer växa ju mer man lyssnar på den.

Merparten av musiken man lyssnat på den senare tiden har varit mer lounge musik så får det bli singeln av Papa Roach nya platta.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Khlong Phlu, Koh Chang | Thailand *bildbomb*

2015-02-11

”Det lilla gömda lekparken”. När vi var på Koh Chang så läste man på alla forum och reseböcker att ett besök på Khlong Phlu är starkt rekommenderat. Det ligger lite avsides men man kunde åka taxi till ett naturreservat och sedan bege sig ut en 15-30 minuters promenad in i djungeln. Då man plötsligt kom fram till en liten lagun men en liten badplats och ett vattenfall. Av vad man såg och träffade så vad det mycket uppskattat för barnen.

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Hard working lady

2015-02-10
bali_rice_terrace-1-4

Man blir imponerad över hur människorna överlever i länder som har det svårare än vi är i ”stabila” Sverige. Vi sitter ofta och klagar över hur mycket vi behöver jobba, ”att gå in i väggen” blev ett väldigt vanligt begrepp för ett antal år sedan.

Undrar över hur t.ex arbetarna i Bali har det? Ställde frågan till våran guide och han påpekade att man kunde vara anställd i ett företag (vet inte ifall han menade statliga bolag, tippar dock på det) eller köra ”eget”. Man har 8 timmars arbetsdag och man börjar oftast mellan 8 och 10 på morgonen. Det finns oftast bra avtal mellan arbetsgivare och anställd.

När man kommer till alla dessa personer som kör eget så är det väldigt annorlunda. 40 timmar i veckan kommer aldrig på tal här, 2-3 gånger så mycket är väldigt vanligt. Lönen är betydligt lägre och inga avtal finns inte. Dock är det en väldigt stor historia bakom och det är oftast väldigt många generationer som ägt marken och det är verkligen deras ögonsten.

Dessa risfält som vi besökte var enorma och 3 gånger per år så ”hyvlar” man ner all och sår om allt och börjar om från början så detta verkar vara en never ending story. Oerhört imponerad över hur orken och stoltheten hos dessa människor. 

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Svartvitt eller färg?

2015-02-09
Processed with VSCOcam with 4 preset

Nu tillbaka till rutinerna efter resan och som vanligt är det en hel del material jag ska gå igenom. Denna bild från det största risterassen i Bali kan jag inte bestämma mig ifall den ska vara i färg eller svartvitt?

Ideér?

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Populär på 500px, Rice Terrace, Bali

2015-02-07
bali_rice_terrace-1

Nu har man landat i Sverige och befinner mig i böle för stunden då katten måste ju få hem också. Det har inte blivit många timmar sömn under flygresan så skallen är en degklump som heter duga.

Tog med mig den bärbara datorn och skulle försöka gå igenom lite bilder. La ihop en panoramabild över ett av risfälten som vi besökte och laddade upp den till 500px där den blev populär väldigt fort. Grymt kul!

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Framtida kontor?

2015-02-05
dreambeach_lembongan-1-5

Alltid när en resa är på väg att ta slut så går tankarna -”Här vill man ju stanna, inte vill jag åka hem”, så är det även denna gång. Denna ö är så fantastiskt, människorna och omgivningen är verkligen tipptopp. Trodde dock att det skulle vara lite billigare. Men det finns ju alltid något för alla plånböcker.

Nästa vända hit så kommer vi nog bosätta oss ute på ön Lembongan under en veckas till (där denna bild är tagen) för att se vad ön har att erbjuda då vi bara var där ett par timmar.

Har så otroligt mycket material att gå igenom och det kommer bli en fröjd att sitta och gå igenom dessa. En annan sak, ska ni resa til Bali (rekommenderar det starkt) så är Sanur ett väldigt bra ställa att ha som bas. Många boende tycker desamma. Här har ni mer det ”lokala” även om hotell, försäljare har sin plats. Kuta som är det riktiga ”partystället” avråder dom flesta. På västra sidan finns det även en del fina stället men som sagt Sanur är väldigt bra då det är en av knytpunkterna till dom andra öarna runt omkring.

Hur känner ni när resan är på väg att ta slut? 

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Helt min humor!

2015-02-05
wpid-wp-1423108208234.jpeg

Sara frågande om jag ville ha en glass. Självklart ville jag det och efterfrågade en med choklad i.
Detta kom hon tillbaka med, helt rätt humor för mig! Älskar den där människan!

Continue reading

Dream beach, Lembongan – Bali *snabbtitt*

2015-02-04
Processed with VSCOcam with kk1 preset

Idag så passade vi på att lämna ön för en annan, Lembongan stod på agendan! Ett riktigt paradis hade man läst i böckerna och detta var man ju tvungen att kolla upp. Detta är en snabbtitt hur dagen var mer bilder kommer att finnas på hemsidan (sjukt trött nu efter man varit ute till havs och vågorna som var när man badade var verkligen som ett styrkepass att bemästra!) När vi kom fram till kontoret för transportföretaget så ställe Sara frågan ifall dom kunde köra oss till Dream Beach och var inga som helst problem.

Väl framme så kommer till en betydligt mindre ställe än jag föreställt mig men ack så jäkla fint det var där. Vi sa på en gång att nästa vända till Bali så kommer detta vara ett av stoppen vi gör. Mer bilder kommer som sagt men nu är det John Blund som knackar på axeln…….

dreambeach_lembongan-2 dreambeach_lembongan-1 Processed with VSCOcam with 4 preset dreambeach_lembongan-1-2 dreambeach_lembongan-1-3 Processed with VSCOcam with c2 preset Processed with VSCOcam with 6 preset

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Bajskaffe var gott! *bildbomb*

2015-02-02
coffee_silver-12

I den första guidade turen med guide där vi b.la tittade på teatern/dansen så var nästa stopp där man gör alla silversmycken för hand och jäklar vilket pillerjobb det var. Grymt duktiga var dom! Och så hälsade vi på ett litet kaffeplantage där man b.la tillverkade ”Bajskaffet” Kopi Luwak. Det är en liten extremt aggressiv liten iiller som äter där och skiter ut allt och det gör man kaffe av.

Kopi luwak (Indonesian pronunciation: [ˈkopi ˈlu.aʔ]), or civet coffee, refers to the seeds of coffee berries once they have been eaten and defecated by the Asian palm civet (Paradoxurus hermaphroditus).[1] The name is also used for marketing brewed coffee made from the beans.

Kaffet var riktigt gott men ganska starkt. En annan sak som jag tyckte var väldigt häftigt var att alla bär, dofter, örter som vi köper i butiken hemma i Sverige fanns i det vilda. Allt ifrån vanilj, ginseng , kaffe ja litan kan göras lång.

coffee_silver-1 coffee_silver-2 coffee_silver-3 coffee_silver-4 coffee_silver-5 coffee_silver-6 coffee_silver-7 coffee_silver-8 coffee_silver-9 coffee_silver-10 coffee_silver-11 coffee_silver-13

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Idag har vi slappat! Värmen är påtagligt som tusan.

2015-02-02

Vi tänkte hinna åka över till ön Lembongan och fara en bit norrut på ön och titta till några tempel som ligger ute i vattnet innan vi packar ihop våra väskor och lämnar denna underbara ö.

Fått många frågor om hur det är att resa till ett ställe där regnperioden pågår. Detta är min andra resa där vi inte åker under högsäsong. Och man kan väl säga så här. Regn kommer javisst, men ack så fort dom är över (ibland är det bara skönt p.g.a värmen). Vi fick höra under gårdagen av personalen på hotellet.

Om det regnar mycket under natten så har ni en förjävla varm dag framför er!

Det har det nu gjort i två dagar. Jag själv har bränt mig och ser ut som en räka just nu. Sitter nu och lyssnar på lounge-musik och dricker en stor kall medans Sara är och klipper sig.

Själv när jag klippte mig och så lät jag dom ansa skägget och hårmassage det gick på 42 Svenska kronor.

Hoppas snön i Luleå har lugnat. Här kommer en liten timelapse där vädret verkar vara lite bättre. 

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading

Pemaksan Baong Tegaltamu *bildbomb*

2015-01-30
Balinese_dance-1

Vi bokade en guidad resa med diverse olika stopp (det kommer inlägg om alla dessa). Först ut var det en teater/tradition som är väldigt populär.

Detta drama handlar om Dewi Kunti (drottningen) som av någon anledning lovat att offra sin son, Sadewa, till Rangda. Detta drama föregås av ett förspel och välkomstdans.

Tänkte först att jaha hur ska det här fungera för när dom pratade som rösterna i Pingu. Men vi fick ett papper (faktiskt på Svenska) som snabbt gick igenom alla de sju akterna.

Efter ett tag så kom man in i detta och plötsligt så börjar man förstå vad som händer. Guiden hade fixat så vi fick komma bakom kulisserna och se och träffa alla som skulle vara med i eventet. Grymt kul!

Balinese_dance-2 Balinese_dance-3 Balinese_dance-4 Balinese_dance-5 Balinese_dance-6 Balinese_dance-8 Balinese_dance-9 Balinese_dance-10 Balinese_dance-11 Balinese_dance-12 Balinese_dance-13 Balinese_dance-14 Balinese_dance-15 Balinese_dance-16 Balinese_dance-17

Fotobloggar
Follow on Bloglovin

Continue reading
015